User Tools

Site Tools


wiki:aplicatii.4.14

Aplicaţia 1

Trei prieteni Ionuţ, Mihai şi George vor să împodobească pomul de Crăciun din clasa lor. Astfel fiecare din cei trei prieteni aduc la şcoală câte un număr de globulţe. Mihaela vrea să afle cine a adus la şcoală cele mai multe globuleţe şi care este acel număr maxim. De asemena vrea să ştie cu câte globulţe va fi impodobit bradul de Crăciun de cei trei copii. Ajutaţi-o pe Mihaela să rezolve problema, folosind un algoritm.

Soluţia problemei poate fi realizată printr-un proiect în scratch, iar elevii vad, la fiecare pas, cum se modifică valorile variabilelor şi înţeleg astfel mai bine şi mai uşor algoritmul pentru maximul a trei numere.

Notăm cu

  • a-numărul de globuleţe aduse de Ionuţ, cu
  • b- numărul de globuleţe aduse de Mihai,
  • iar cu c-numărul de globuleţe aduse de George.

În variabila max calculăm numarul maxim de globuleţe,iar în variabila nume1 vom reţine numele celui care a adus cele mai multe globuleţe.

https://scratch.mit.edu/projects/171194545/#editor

Aplicaţia 2

A doua aplicaţie constă într-un mic joculeţ, realizat în scratch.

Maria a inventat jocul “Prinţesa şi prinţul”. Jocul constă în a o ajuta pe prinţesa Ileana Cosânzeana să ajungă la prinţul care se găseşte la Palatul Fermecat. Prinţesa se deplasează în una din direcţiile: sus, jos, stânga, dreapta într-o zonă admisă, care reprezintă scena jocului. Prinţesa trebuie să ajungă la prinţ fără să iasă din scenă. Jocul se termină când prinţesa a ajuns la prinţ sau cand prinţesa a ieşit din zona admisă (din scenă). Deplasarea prinţesei se va face cu ajutorul tastelor săgeţi.

https://scratch.mit.edu/projects/171203865

Aplicaţia 3

Radu și Maria participă la un concurs de maratorn și au timpii de alergare a1, b1, c1 ore, minute, secunde pentru Radu, respectiv a2, b2, c2 ore, minute, secunde timpii Mariei. Aplicația va primi aleator cele 6 valori ale celor doi competitori și va afișa mesajul corespunzător pentru cel care va câștiga concursul, sau Egalitate dacă timpii sunt egali. Aplicația este realizată în scrach și folosește structura alternativă.

https://scratch.mit.edu/projects/172035353

wiki/aplicatii.4.14.txt · Last modified: 2017/08/24 05:06 by dumitrascu.octavian