User Tools

Site Tools


wiki:aplicatii.4.16

Aplicaţie

În aplicaţia Scratch creaţi o scenă nouă după modelul de mai jos în care personajul este o minge de fotbal (Ball-Soccer) aleasă din galeria de personaje. Desenaţi marginile scenei cu cele două culori din imagine.

Scrieţi un script care mişcă mingea astfel încât să atingă două din cele patru margini având culorile verde şi albastru. Pentru scrierea sriptului veţi utiliza patru variabile astfel: variabila viteza în care se citeşte viteza cu care se va mişca mingea pe scenă, variabila a în care se va reţine coordonata x curentă a mingii şi variabila b în care se va reţine coordonata y curentă a mingii, variabila paşi pentru a mişca mingea în direcţia a+pasi, respective b+pasi sau a-pasi, respective b-pasi. Pentru a reţinere coordonatelor mingii se realizează cu blocul grafic de mai jos.

În momentul când mingea loveşte marginea verde se va afişa mesajul “Ai atins marginea verde”,respective când mingea loveşte marginea albastră se va afişa mesajul “ Ai atins marginea albastră”. Pentru verificarea, marginilor se va folosi condiţia de detecţie , dacă nu atinge nici o margine se citeşte din nou variabila paşi.

O soluţie se află la adresa https://scratch.mit.edu/projects/171118029/

wiki/aplicatii.4.16.txt · Last modified: 2017/08/16 17:53 by boca.alina