User Tools

Site Tools


wiki:contrib:trocaru_-maria:portofoliu

FIȘĂ DE EVALUARE Elemente de interfață ale sistemului de operare Windows 7 1. Ce înseamnă desktop? o Imaginea de fundal a ecranului o Imaginea ce apare când mișcăm mouse-ul pe ecran o Suprafața de lucru a ecranului o Ferestre și iconițe(icons) 2. Ce sunt pictogramele(icons)? o desenele făcute de noi în Paint o mici imagini asociate aplicatiilor instalate, fisierelor sau resurselor hardware o imagini ce apar într-o fereastră o imagini ale mouse-ului pe ecran 3. Stabiliți valoarea de adevăr a următoarelor afirmații: a) Butonul de minimizare al unei ferestre se folosește la închiderea ferestrei b) Bara de derulare este pe suprafața de lucru c) Pe desktop găsim bara de activități(taskbar), situată de obicei în partea de jos d) La dublu click pe Recycle Bin vedem fișierele și folderele șterse e) Cursorul (pointerul) indică poziția curentă a mouse-ului și se deplasează odată cu mișcarea mouse-ului 4. Închiderea unei ferestre active se face cu combinația de taste:

a) ALT+F2 b) ALT+SHIFT c) CTRL+SHIFT d) ALT+F4

5. Care dintre următoarele funcții este specifică unui sistem de operare: a) Navigarea pe internet b) Permite instalarea și utilizarea programelor c) Adunări de numere mari d) Tipărirea documentelor pe hârtie 6. Care dintre următoarele relații este adevărată:

a) 1MB<100KB<10GB b) 1TB<1MB<1KB c) 1KB<1024MB<20GB d) 1GB<1TB<1MB

7. Dacă doresc să salvez un fișier, care să rămână și după oprirea calculatorului, ce variantă pot alege: a) CD sau RAM b) HardDisk sau RAM c) CD, RAM sau memory stick d) HardDisk sau memory stick 8. Enumerați trei sisteme de operare__

Punctaj Întrebare 1 2 3 4 5 6 7 8 Oficiu Punctaj 1p 1p 1p 1p 1p 1p 1p 1p 2p

  FIȘĂ DE EVALUARE REZOLVATĂ Elemente de interfață ale sistemului de operare Windows 7 8. Ce înseamnă desktop? o Imaginea de fundal a ecranului o Imaginea ce apare când mișcăm mouse-ul pe ecran o Suprafața de lucru a ecranului o Ferestre și iconițe(icons) 9. Ce sunt pictogramele(icons)? o desenele făcute de noi în Paint o mici imagini asociate aplicatiilor instalate, fisierelor sau resurselor hardware o imagini ce apar într-o fereastră o imagini ale mouse-ului pe ecran 10. Stabiliți valoarea de adevăr a următoarelor afirmații: f) Butonul de minimizare al unei ferestre se folosește la închiderea ferestrei F g) Bara de derulare este pe suprafața de lucru F h) Pe desktop găsim bara de activități(taskbar), situată de obicei în partea de jos A i) La dublu click pe Recycle Bin vedem fișierele și folderele șterse A j) Cursorul (pointerul) indică poziția curentă a mouse-ului și se deplasează odată cu mișcarea mouse-ului A 11. Închiderea unei ferestre active se face cu combinația de taste:

e) ALT+F2 f) ALT+SHIFT g) CTRL+SHIFT h) ALT+F4

12. Care dintre următoarele funcții este specifică unui sistem de operare: e) Navigarea pe internet f) Permite instalarea și utilizarea programelor g) Adunări de numere mari h) Tipărirea documentelor pe hârtie 13. Care dintre următoarele relații este adevărată:

e) 1MB<100KB<10GB f) 1TB<1MB<1KB g) 1KB<1024MB<20GB h) 1GB<1TB<1MB

14. Dacă doresc să salvez un fișier, care să rămână și după oprirea calculatorului, ce variantă pot alege: a) CD sau RAM b) HardDisk sau RAM c) CD, RAM sau memory stick d) HardDisk sau memory stick 8. Enumerați trei sisteme de operare Windows, Linux, DOS

wiki/contrib/trocaru_-maria/portofoliu.txt · Last modified: 2019/05/13 15:48 by dana.trocaru